NOS NieuwsAangepast

Kabinet feliciteert honkbalteam

Minister Schippers heeft namens het hele kabinet de Nederlandse honkballers gefeliciteerd met hun wereldtitel. Ze noemt het een unieke prestatie, sportief en mentaal.

"Als je binnen twee dagen twee keer van honkbalgrootmacht Cuba weet te winnen, ben je echt de allerbeste", zo zegt Schippers. Cuba staat momenteel bovenaan de wereldranglijst en won de wereldtitel 25 keer.

De minister vindt de wereldtitel van Oranje extra indrukwekkend, omdat in Nederland honkbal geen grote sport is. "Honkbal is in Nederland een kleine sport, dat maakt deze prestatie extra indrukwekkend. Namens het kabinet feliciteer ik de honkballers met deze prachtige wereldtitel."

Feest

De finale werd vier uur vertraagd vanwege regen. Oranje versloeg Cuba uiteindelijk met 2-1. Rob Cordemans stond bijna de hele wedstrijd op de heuvel: hij hield het ruim zeven innings vol.

Ook koningin Beatrix heeft het honkbalteam gefeliciteerd. Zij stuurde een telegram naar de spelers.

De Nederlandse ambassade had voor de finale in Panama tweehonderd mensen uitgenodigd om te komen kijken. Ze bouwden na afloop van de wedstrijd met de spelers op het veld een feestje.

De ploeg komt dinsdagochtend weer aan in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl