NOS SportAangepast

Sui Lu superieur naar goud op balk

De Chinese vrouwen hebben tijdens de WK turnen in Tokio een dubbelslag geslagen op het onderdeel balk.

Yao Jinnan pakte het zilver en Sui Lu veroverde met een magistrale uitvoering de wereldtitel.

Sui veroverde liefst vier keer goud in de wereldbeker in 2009 en herhaalde dat kunststukje een jaar later tijdens de Aziatische Spelen. Op het hoogste niveau kwam de negentienjarige Chinese echter nooit verder dan brons. In Tokio vulde ze de lacune in haar palmares met verve op.

Een foutloze oefening leverde haar een prachtige score van 15,866 op, meer dan een halve punt meer dan Yao. Tweevoudig wereldkampioene Jordyn Wieber moest met brons genoegen nemen.

Bijna tweede goud

Sui had even later bijna haar tweede wereldtitel te pakken, maar die ging op vloer net aan haar neus voorbij. Ksenia Afanasjeva pakte verrassend het goud.

De Russin had zich niet eens geplaatst voor de finale, maar profiteerde van een paar afzeggingen, waaronder die van haar landgenote Viktoria Komova.

Sui had de lat hoog gelegd met een technisch zeer sterke oefening, maar de superieure gratie van Afanasjeva kreeg de voorkeur van de jury.

De twintigjarige winnares had vorig jaar in Rotterdam een gouden medaille behaald met de ploeg, maar individueel had ze op het hoogste niveau, net als Sui, nog maar weinig klaargespeeld. Ook zij bracht daar in Tokio verandering in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl