NOS NieuwsAangepast

Doden bij rellen in Caïro

In de Egyptische hoofdstad Caïro is een protest van honderden Koptische christenen uitgelopen op rellen. Volgens het Egyptische ministerie van Volksgezondheid zijn daarbij zeker negentien doden gevallen. Tientallen mensen raakten bij de rellen gewond.

De betogers werden onder meer bekogeld met stenen. Daarna liep de situatie uit de hand en raakten de Kopten slaags met de politie. Twee pantserauto's van het leger zouden vervolgens in de woedende menigte zijn gereden.

Op beelden is bovendien te zien dat auto's worden vernield en in brand worden gestoken. De rellen vinden plaats bij het Tahrir-plein, waar begin dit jaar tegen het regime van president Mubarak werd gedemonstreerd.

Aanval op kerk

De Kopten, die zo'n 10 procent van de Egyptische bevolking uitmaken, waren de straat opgegaan uit protest tegen de aanval vorige week op een kerk in de zuidelijke stad Aswan. Die aanval was volgens de betogers het werk van radicale moslims.

De christenen vinden dat ze niet genoeg beschermd worden door de militaire raad, die Egypte leidt sinds de val van president Mubarak in februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl