NOS NieuwsAangepast

Overlijden Steve Jobs overspoelt Twitter

De dood van Apple-oprichter Steve Jobs heeft gisteren tot een stortvloed aan berichtjes geleid op Twitter. In 16 procent van de tweets kwam het woord 'Jobs' voor.

Trending topics waren onder meer: 'RIPSteveJobs', 'Apple', 'SteveJobs', 'iSad' en 'Changed the world'.

Het Australische onderzoeksbureau SR7 dat de sociale media monitort, registreerde een piek van meer dan 10.000 tweets per seconde. Toen 's nachts bekend werd dat Jobs was overleden, lag Twitter er zelfs een half uur uit, vanwege de grote hoeveelheid bezoekers.

Geen record

Toch is er volgens de officiële cijfers van Twitter geen record verbroken. Op het moment dat het nieuws bekend werd, registreerde Twitter 6049 tweets per seconde.

Dat is meer dan tijdens de dood van Osama bin Laden (iets meer dan 5000 tweets per seconde), maar veel minder dan de bekendmaking van de zwangerschap van zangeres Beyonce tijdens de MTV Music Awards, vorige maand. (bijna 9000 tweets per seconde).

Het is niet de eerste keer dat het overlijden van een beroemdheid lijdt tot een grote stroom aan Twitterberichten. Na de dood van Michael Jackson in 2009 ging er ook 15 procent van de tweets over zijn overlijden, maar toen waren er minder twitteraars dan nu.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl