NOS NieuwsAangepast

Anonymous verklaart de oorlog aan Wall Street

Hackersgroep Anonymous heeft de oorlog verklaard aan de beurs in New York. De hackers willen de NYSE, de New York Stock Exchange, vernietigen en wel op 10 oktober. De actie is onderdeel van de demonstraties in New York zijn tegen de grote bedrijven van Amerika.

In een video op YouTube is het logo van de groep te zien terwijl een computerstem de aanval aankondigt. "We verklaren de oorlog aan de NYSE", zegt de stem. "We kunnen niet langer stilzitten terwijl de massa opofferingen moet maken voor de winsten van anderen!"

Hoe dan?

In Nederland werden de namen van gepensioneerde agenten door een Anonymous-aanhanger op internet gezet. Andere Anonymousleden richtten eerder hun pijlen op betalingswebsite PayPal en creditcardmaatschappijen Mastercard en Visa omdat die de rekeningen van WikiLeaks blokkeerden.

Door massaal informatieverzoeken naar de websites van hun slachtoffers te sturen kunnen de hackers de websites onbereikbaar maken. Dat noem je een DDoS aanval. Voor Mastercard en Visa was dat lastig, maar klanten konden nog steeds hun creditcards gebruiken. PayPal werkt uitsluitend via het internet en daarom was die dienst een tijd niet te gebruiken.

Of de hackers zich ook op het aandelenverkeer van de beurs zullen richten is niet zeker. Hoe serieus de beurs deze dreigementen moet nemen is ook niet duidelijk. Anonymoushackers werken volledig anoniem en ongeorganiseerd. Iedereen kan een Anonymouslid zijn. In maart kondigde de groep ook al een aanval op de NYSE aan.

Door: Tim

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl