Schaatscoaches uit projectgroep

Kramer leidt Oranje naar brons»
Kramer leidt Oranje naar brons NOS

Schaatscoaches Jac Orie, Jan van Veen en Gerard Kemkers nemen niet langer deel aan de projectgroep Team Holland.

Deze groep werd in het leven geroepen om de coaches inspraak te geven in het proces rond de ploegenachtervolging.

De drie geloven niet in het huidige model en willen zich bovendien volledig op hun eigen teams richten.

Arie Koops, de directeur sport van de KNSB, presenteerde enkele maanden terug het nieuwe model. Theo de Rooij, Erben Wennemars en Jos de Koning zouden de selectie van de schaatsers voor hun rekening nemen. Vooral de aanstelling van De Rooij stuitte op veel verzet. Hij is inmiddels opgestapt.

Deel deze pagina

Video Reportage

Achtervolgingsploeg weer terug bij af

Er is trammelant in schaatsland. Traditioneel nog voor er ook maar een wedstrijd is gereden. Het gaat over de... achtervolgingsploegen, het zorgenkindje van de KNSB. Drie coaches zijn uit Team Holland gestapt. De drie, Gerard Kemkers, Jac Orie en Jan van Veen, geloven niet in de plannen van de schaatsbond.

Audio Reacties

  • Ritsma: "Het verbaast mij niet" De ploegenachtervolging is al jaren het zorgenkindje van de schaatsbond. In aanleg heeft Nederland de beste schaatsers, maar samen... hebben ze nog nooit goud gewonnen. Er gaat altijd wel wat mis. Voor Rintje Ritsma is het geen verrassing.
  • Koops over onenigheid in schaatswereld Het schaatsseizoen is nog niet eens begonnen of er is al weer trammelant. De coaches van de merkenteams zijn namelijk uit de... projectgroep rond de ploegenachtervolging gestapt. Jac Orie, Gerard Kemkers en Jan van Veen geloven niet langer in het model en richten zich volledig op hun eigen ploegen. Verslaggever Steven Dalebout in gesprek met Arie Koops directeur bij de schaatsbond.

Video en Audio

Meer video en audio