Chaos op Filipijnen door orkaan

Op de Filipijnen hebben reddingswerkers de grootste moeite om mensen te bereiken die het slachtoffer zijn van de orkaan Nalgae. De orkaan is afgenomen tot tropische storm en raast nu over het dichtbevolkte eiland Luzon, waar ook de hoofdstad Manilla ligt.

Honderden mensen hebben de afgelopen dagen vastgezeten op het dak van hun huis om aan het stijgende water te ontsnappen. Reddingswerkers in bootjes konden hen slecht bereiken door de smalle straatjes waarin de huizen staan. Met helikopters zijn pakketten met water en voedsel naar het gebied gebracht.

Door de orkaan is zeker één dode gevallen; gevreesd wordt dat het er nog veel meer zijn. Volgens de Filipijnse regering zijn bijna een miljoen mensen getroffen door overstromingen.

Gevolgen

De Filipijnen zijn net aan het bijkomen van de gevolgen van de orkaan Nesat. Die storm kostte zeker aan 52 mensen het leven. Tientallen mensen worden nog vermist.

Nalgae raasde met windsnelheden van 160 kilometer per uur over het land en is nu op weg naar China. De orkaan is iets minder krachtig dan Nesat. Waarschijnlijk zullen de gevolgen ook minder groot zijn.

De Filipijnen hebben regelmatig last van orkanen, ongeveer twintig per jaar. Nalgae is dit jaar al de zeventiende orkaan die de Filipijnen treft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl