NOS NieuwsAangepast

Noodweer Pukkelpop erkend als ramp

De Belgische regering heeft het noodweer dat ook het festival Pukkelpop trof, officieel erkend als ramp. Dat betekent dat de organisatie en de festivalgangers een beroep kunnen doen op het Rampenfonds voor een schadevergoeding.

Het gaat daarbij om directe materiële schade die niet door de brandverzekering is gedekt. Het is voor festivalgangers wel lastig de schadevergoeding te krijgen, omdat er een drempel van 250 euro geldt. Ook moet sluitend bewijs worden geleverd dat de schade door het noodweer is ontstaan.

Fruitboeren

De rampenstatus geldt voor de hele getroffen regio. Ook fruitboeren in de regio komen daardoor in aanmerking voor een schadevergoeding.

De schade door de hevige winden op 18 augustus wordt door de provincies tot nu toe geraamd op meer dan 59 miljoen euro. Daar komt de schade door zware regenval nog bij. Die wordt geschat op meer dan 18 miljoen euro.

Door het noodweer in augustus stortte op het festivalterrein van Pukkelpop een tent in. Vijf mensen kwamen om het leven en tientallen mensen raakten gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl