NOS NieuwsAangepast

Oliewinning Libië weer opgestart

In Libië is voor het eerst sinds het begin van de opstand tegen Kadhafi weer op grote schaal olie gewonnen. Volgens het Italiaanse energiebedrijf Eni zijn uit verschillende bronnen in het oosten van Libië bijna 32.000 vaten olie geproduceerd.

Volgens deskundigen duurt het zeker een jaar voordat er in Libië weer olie op het niveau van voor de burgeroorlog wordt geproduceerd. Toen werden 1,6 miljoen vaten per dag gewonnen door olie- en gasmaatschappijen.

Op jaarbasis verdiende Libië daar zo'n 40 miljard dollar mee. In de bodem van Libië bevinden zich de grootste olievoorraden van Afrika, nog groter dan in Nigeria.

Vluchten

De Egyptische luchtvaartmaatschappij EgyptAir gaat volgende week weer op Libië vliegen. Kort na het uitbreken van de opstand tegen Kadhafi in februari schortte EgyptAir alle vluchten op.

"Wij hebben besloten de eerste luchtvaartmaatschappij te zijn die de vluchten naar Libië hervat, als service aan de passagiers en vanwege de te verwachten ontwikkelingen tussen Egypte en Libië", liet EgyptAir weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl