NOS NieuwsAangepast

Internetter onthoofd in Mexico

Opnieuw is in Mexico iemand vermoord omdat ze berichten over drugskartels op internet had geplaatst. Een 39-jarige vrouw die onder de schuilnaam Laredo Girl werkte, werd onthoofd teruggevonden in de stad Nuevo Laredo.

Bij het lichaam werd een briefje gevonden gericht aan de website Nuevo Laredo en Vivo, waar inwoners van de stad kunnen chatten. De site kent ook een gedeelte waar burgers verdachte zaken kunnen melden aan de politie, zoals dealers en verkoopplaatsen van drugs.

Berichten

"Nuevo Laredo en Vivo, ik ben Laredo Girl en ik ben hier vanwege mijn berichten en die van jullie", stond er op het briefje te lezen. "Dit is me overkomen vanwege mijn handelingen en omdat ik in het leger geloofde. Bedankt voor uw aandacht."

De boodschap was ondertekend door de Zetas, een berucht drugskartel dat de macht in handen heeft in de Mexicaanse grensregio. De groepering staat bekend om de bloedige manier waarop met tegenstanders wordt afgerekend.

Media monddood

Het is de tweede keer binnen een maand dat drugskartels mensen vermoorden die op internet over de drugsoorlog schrijven. Eerder werden een man en een vrouw in Nuevo Laredo opgehangen aan een viaduct, omdat ze te veel op internet gezet zouden hebben.

Voor veel Mexicanen zijn berichten op internet de enige manier om nieuws over de drugsoorlog te vernemen, omdat de traditionele media door de kartels bedreigd worden en niet alles melden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl