NOS NieuwsAangepast

Krater op strand door knal Zeeland

Bij een explosie op het strand bij Ritthem op het Zeeuwse Walcheren is een grote betonnen caisson zwaar beschadigd geraakt. De ontploffing is waarschijnlijk de oorzaak van de harde knal die gisteravond veel mensen in Zeeland heeft opgeschrikt.

De politie kreeg tientallen telefoontjes, vooral uit de streek rondom het havengebied Vlissingen-Oost. In het donker werden geen aanwijzingen voor een explosie gevonden.

Vanochtend zag de politie een krater op het strand en er lagen stukken beton tot 100 meter van het gat. Het zijn resten van het caisson, een grote constructie die wordt gebruikt in de waterbouw. Het gevaarte werd gebruikt als waterkering.

Vuurwerk?

Volgens Omroep Zeeland werd bij Ritthem gisteravond een grote zwarte rookpluim gezien. In een kantine van een camping daar in de buurt zouden door de knal schilderijen van de muur zijn gevallen.

Eerder op de avond werden op het strandje kleinere explosies gehoord, die afkomstig leken van vuurwerk. Een ooggetuige die gisteravond zijn hond uitliet op het strand, zegt voor de explosie iets gezien te hebben dat leek op siervuurwerk.

Vanochtend vond de man hulzen op het strand. De EOD zal daar onderzoek naar doen. In de buurt ligt ook een munitieopslag van Defensie, maar of dat er iets mee te maken heeft, is niet bekend.

Sateliet

Op Twitter werd gespeculeerd dat de knal te maken had met de NASA-satelliet die op aarde neerkwam, maar op dat tijdstip kon dat nog niet het geval zijn geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl