NOS NieuwsAangepast

Ex-vrouw Dutroux toch niet vrij

Michelle Martin, de ex-vrouw van de Belgische moordenaar Marc Dutroux, komt voorlopig toch niet op vrije voeten. De rechter verwierp een herintegratieplan dat ze had opgesteld.

In eerste instantie wilde Martin na haar vrijlating in een Frans klooster gaan wonen. Maar Frankrijk liet al vrij snel weten dat Martin niet welkom is in het land en ook het klooster haakte af.

Nieuw plan

Martin en haar advocaat werkten daarna aan een nieuw herintegratieplan. Dat plan is nu verworpen door de rechtbank omdat het niet voldoet aan de voorwaarden. Die voorwaarden zijn: het vinden van huisvesting en het vinden van een baan.

Een volgende aanvraag kan pas in mei 2012 behandeld worden. Tot die tijd blijft Martin dus vastzitten.

Seksueel misdrijf

De 51-jarige Michelle Martin zit sinds 1996 in de gevangenis. In 2004 werd ze tot dertig jaar cel veroordeeld wegens haar aandeel in de misdrijven van de bende van Dutroux, onder meer ontvoering, seksueel misbruik en moord.

Ze werd schuldig bevonden aan de opsluiting van zes meisjes. De twee meisjes Julie en Mélissa stierven uiteindelijk van de honger, omdat Martin ze niet te eten gaf toen haar man voor een andere zaak vastzat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl