NOS NieuwsAangepast

Ook Wall Street sluit flink lager

De Amerikaanse beurs is net als de Europese beurzen met flink verlies gesloten. Een groot deel van de dag stond Wall Street op een verlies van ruim 4 procent, maar uiteindelijk bleef de schade enigszins beperkt tot 3,5 procent.

Op de Amsterdamse beurs ging de AEX flink onderuit. De index sloot met een verlies van 4,4 procent op 263 punten, het laagste niveau in ruim twee jaar.

Ook de beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen zijn rond 5 procent lager gesloten. De financiële instellingen moesten het meest prijsgeven.

Voorspellingen

Beleggers krijgen steeds meer de indruk dat de wereldwijde economie opnieuw afstevent op een recessie.

De zorgen komen voort uit sombere voorspellingen van de Fed, de Amerikaanse centrale bank. Volgens de Fed zal de groei voorlopig zwak blijven en de werkloosheid van 9 procent zal slechts langzaam dalen.

In Washington is de jaarvergadering van het IMF en de Wereldbank. De nieuwe directeur van het IMF Lagarde waarschuwde daar vanmiddag dat de wereldeconomie zich in de gevarenzone bevindt.

Azië

Eerder al hadden de beurzen in Azië fors ingeleverd. De beurs van Tokio verloor 2 procent, in Hongkong sloot de handel 5 procent lager.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl