NOS NieuwsAangepast

Australiër ontslagen per sms

Een rechter in Australië heeft het ontslag goedgekeurd van een man die per sms te horen kreeg dat hij niet meer op zijn werk hoefde te verschijnen. Het hof noemde de gang van zakelijk onwenselijk en ongebruikelijk, maar wel toegestaan gezien de omstandigheden.

Brett Martin werkte al vijf jaar voor het bedrijf DecoGlaze, dat glas voor keukens en badkamers beschildert. Eerder dit jaar vergat hij een belangrijk ingrediënt aan de verf toe te voegen, waardoor die niet aan de oppervlaktes bleef plakken.

Zijn baas zei ruim 50.000 euro schade te hebben gehad door de fout. Bovendien liep het bedrijf een flinke reputatieschade op door de blunder. Daarom werd besloten Martin te ontslaan.

Lange reis

De werknemer was op dat moment echter met verlof en stond op het punt een overzeese reis te maken. Daarom werd besloten hem een sms'je te sturen met de boodschap.

Martin tekende protest aan tegen het ontslag, maar de rechter begreep de beslissing. "Een gesprek was beter geweest en had kunnen wachten tot na de terugkeer van meneer Martin, maar de werkgever wilde zo snel mogelijk stappen ondernemen, ook wegens potentiële problemen met klanten."

Bellen

"Laten we wel wezen," stelde de rechter, "als er wel een gesprek was geweest, was de uitkomst waarschijnlijk hetzelfde geweest."

De advocaat van Martin vindt de uitspraak onbegrijpelijk. "Ik begrijp echt niet waarom de werkgever niet de telefoon even gebruikte om mijn cliënt te bellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl