NOS WielrennenAangepast

Martin superieur naar wereldtitel

Tony Martin heeft op imposante wijze de wereldtitel tijdrijden in de wacht gesleept. De 26-jarige Duitser reed op het parcours in Kopenhagen van 46,4 kilometer alles en iedereen naar huis.

Martin zegevierde dit seizoen in alle grote tijdritten, maar op de WK was hij nog niet verder gekomen dan een bronzen plak (2009, 2010). Dit keer kon echter niemand aan hem tippen.

Ook niet Fabian Cancellara. De Zwitserse olympisch kampioen en titelverdediger verloor bij de eerste tijdmeting 0.10 en bij de tweede maar 0.01 meer. In het vervolg ging het echter hard. Door een stuurfout in de finale moest hij het zilver zelfs laten aan de Brit Bradley Wiggins.

Westra knap achtste in WK-tijdrit

In de schaduw van de kanonnen reed Lieuwe Westra een uitstekende tijdrit. De Fries van Vacansoleil-DCM bleek zijn race prima ingedeeld te hebben en klokte op de streep de achtste tijd. Stef Clement eindigde als twintigste.

Westra verloor uiteindelijk 3.18 op Martin, die met een gemiddelde van bijna 52 kilometer per uur door de straten van Kopenhagen raasde. Op zijn weg naar de gouden medaille haalde hij de voor hem gestarten David Millar en Michail Ignatiev in.

"Dat versterkte mijn gevoel dat ik aan een goede rit bezig was", aldus Martin. "Ik wist dat mijn vorm goed was, maar dit is echt verbazingwekkend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl