NOS NieuwsAangepast

Emirates zoekt ervaren Nederlandse piloten

Emirates, de luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, houdt vandaag een wervingsdag voor Nederlandse piloten.

Het bedrijf heeft zo'n 200 orders aan vliegtuigen uitstaan en is naarstig op zoek naar 500 nieuwe vliegers. In thuishaven Dubai zijn er lang niet zoveel ervaren piloten en daarom zoekt de maatschappij nu zijn heil in de rest van de wereld.

De maatschappij heeft een hotel in Amsterdam afgehuurd om alle voordelen op een rij te zetten voor geïnteresseerde verkeersvliegers. Bijvoorbeeld de moderne vloot, een bijdrage voor scholing van de kinderen en natuurlijk het mooie weer in de bruisende metropool van Dubai, jubelt het persbericht.

Goed nieuws?

De Nederlandse Vereniging van Verkeersvliegers volgt de wervingsactie met interesse.

"Het kan een positieve ontwikkeling zijn, want er lopen veel vliegers rond zonder werk. Er zijn veel werklozen. Het gaat vaak om jonge, pas opgeleide vliegers, maar ook om mensen met wat meer ervaring, die door faillissementen op straat zijn komen staan", zegt Evert van Zwol van de vereniging.

Volgens Van Zwol is er ook een keerzijde aan werken in de Emiraten. "Het hebben van een vakbond daar is verboden. Je zekerheid is daar niet al te groot; men kan bij wijze van spreken iedere dag zeggen dat je niet meer nodig bent. Er moet vrij hard gewerkt worden, de schema's zijn pittig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl