NOS NieuwsAangepast

Titanic-halsketting gestolen in Denemarken

In Kopenhagen hebben dieven een halsketting van een Titanic-overlevende gestolen. Onbekenden roofden op klaarlichte dag het juweel uit een vitrine in het pretpark Tivoli, waar momenteel een tentoonstelling over het gedoemde schip is.

De diefstal vond afgelopen zaterdag plaats. "Het glas was nog heel en het alarm is niet afgegaan", zegt een woordvoerder van het pretpark. "Het is nogal gênant."

De ketting behoorde toe aan de Amerikaanse Eleanor Widener, een passagier uit de eerste klas. Zij verloor haar man en 27-jarige zoon bij de ramp.

Het park heeft een beloning van 1000 euro uitgeloofd voor tips over de diefstal. De waarde van de ketting ligt rond de 14.000 euro.

Niet te helen

De eigenaar van de ketting vermoedt dat het niet om professionele criminelen gaat. "Er lagen veel duurdere juwelen bij deze tentoonstelling." Bovendien zou de ketting nooit te helen zijn, omdat het zo'n bekend stuk is.

De Titanic zonk op 12 april 1912, toen het 'onzinkbare' schip tijdens zijn eerste reis tegen een ijsberg voer. Ruim 1500 mensen kwamen om het leven.

Op de tentoonstelling in Kopenhagen is verder servies en andere objecten te zien die uit het wrak werden geborgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl