NOS WielrennenAangepast

Tijdritgoud Durbridge, Hamelink vijfde

De Australiër Luke Durbridge heeft bij de WK op de weg in Kopenhagen de wereldtitel tijdrijden bij de beloften veroverd.

Durbridge, die vorig jaar één seconde tekort kwam voor goud, had nu 35 seconden minder nodig dan nummer twee Rasmus Quaade uit Denemarken.

Durbridges landgenoot Michael Hepburn kwam ten val, maar belandde desondanks op het podium; hij werd derde op 0.46.

De twintigjarige Durbridge, regerend wereldkampioen op de ploegenachtervolging, won dit jaar in Olympia's Tour de proloog en de vijfde etappe.

Nederlanders in topacht

De Nederlandse troeven Jasper Hamelink en Tom Dumoulin eindigden op respectievelijk de vijfde (op 1.53) en achtste plaats (op 2.05). Nederlands kampioen tijdrijden Wilco Kelderman ontbrak wegens een blessure.

Bondscoach Aart Vierhouten toonde zich tevreden over het optreden van zijn pupillen. "Jasper doet eigenlijk alles goed op zijn allereerste WK. En Tom rijdt hier als specialist op een parcours dat minder geschikt is voor hem een van zijn beste tijdritten van dit jaar."

"Er zat niet meer in. Ik geloof niet dat ik eerder zo heb afgezien", voelde de 21-jarige Hamelink de pijn nog in zijn benen. Limburger Dumoulin, vorig jaar zevende op een meer glooiend parcours en volgend jaar prof bij Skil-Shimano, had onderweg last van zijn rug. "Dit is misschien niet helemaal mijn rondje, maar ook op een lastiger parcours had de beste gewoon gewonnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl