Milan op valreep naast Barcelona

FC Barcelona is het Champions League-seizoen begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen AC Milan, dat in Camp Nou pas in de extra tijd langszij kwam via Thiago Silva.

De Italianen, met Mark van Bommel en Clarence Seedorf in de basis en Urby Emanuelson als invaller, kenden een droomstart, want Alexandre Pato opende na 24 seconden de score.

Barcelona zocht daarna vol de aanval en AC Milan kwam amper nog onder de druk uit.

Na ruim een half uur rondde Pedro af na goed werk van Lionel Messi, die even daarvoor de paal had geraakt. Barca heerste ook na rust en David Villa zorgde met een vrije trap voor 2-1.

Afellay

Ibrahim Afellay, terug van een blessure, kreeg daarna nog speelminuten en zag in blessuretijd Silva 2-2 maken.

De andere wedstrijd in Groep H tussen Viktoria Plzen en BATE Borisov eindigde in 1-1.