NOS NieuwsAangepast

Spartacus-acteur Andy Whitfield overleden

In zijn woonplaats Sydney is acteur Andy Whitfield overleden. Hij was vooral bekend door zijn hoofdrol in de tv-serie 'Spartacus: Blood and Sand', die ook in Nederland is uitgezonden.

Bij Whitfield werd vorig jaar lymfeklierkanker vastgesteld. Vanwege zijn ziekte moest hij zijn rol in 'Spartacus' opgeven. Hij werd vervangen door de Australische acteur Liam McIntyre.

Whitfield speelde onder meer ook in de films 'The Clinic' (2010) en 'Gabriel' (2007) en in de tv-serie 'McLeod's Daughters'.

'Kampioen'

"Op een mooie zonnige ochtend in Sydney, in aanwezigheid van zijn familie, in de armen van zijn vrouw, heeft onze mooie jonge strijder Andy Whitfield zijn 18 maanden durende gevecht tegen lymfeklierkanker verloren", zei zijn vrouw Vashti Whitfield in een verklaring.

De directeur van Starz, de zender die 'Spartacus' uitzond, zegt "diep bedroefd" te zijn door het overlijden van Whitfield. "We hadden het voorrecht om met Andy te werken. De man die op beeld een kampioen speelde, was ook in het echte leven een kampioen", aldus Chris Albrecht. "Andy ging de strijd aan met moed, kracht en genade. Hij was voor ons allemaal een inspiratiebron."

Andy Whitfield, die werd geboren in Wales, is 39 jaar geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl