NOS SportAangepast

Stosur klopt Williams in finale

De Australische Samantha Stosur heeft de US Open gewonnen. In de finale was ze met 6-2, 6-3 verrassend te sterk voor drievoudig winnares Serena Williams.

Voor Stosur is het de eerste overwinning op een grand slam-toernooi.

In de eerste set veegde Stosur de vloer aan met de Amerikaanse. Werkelijk alles leek te lukken bij Stosur: haar kick-service was venijnig, haar groundstrokes hard en diep en haar spreiding subliem.

Bij Williams liep het bepaald niet van een leien dakje. Vooral haar services lieten te wensen over en het aantal misperen was groot. Stosur heerste en bij een 3-2 stand won de Australische liefst drie games op rij op love.

Woede helpt Williams

Een akkefietje in de eerste game van de tweede set te leek Williams terug in de match te brengen. Ze sloeg een winner maar schreeuwde daarbij naar de smaak van de arbiter iets te vroeg "come on". Waar ze dacht op deuce te komen ging 't punt en daarmee de break naar Stosur.

Williams ontstak in woede, kreeg daarin de steun van het publiek en wist prompt terug te breken. Stosur was eventjes de kluts kwijt, wist met moeite even later haar tweede opslaggame te behouden, maar hervond daarna weer haar ritme.

Williams, op jacht naar haar veertiende zege in een grand slam-toernooi, bleef tot het eind vechten, maar bij 5-3 deed een derde serviceverlies haar de das om.

"Samantha was beter"

"Ik droom al vanaf mijn tiende van het winnen van een grand slam-toernooi. Ik was er op Roland Garros (verliezend finalist in 2010) dicht bij, maar nu is het dan toch zo ver. Heerlijk", jubelde Stosur, de eerste Australische winnares sinds Margaret Court in 1973.

Williams, die naar verluidt de arbiter toe had gebeten beter de andere kant op te kunnen kijken als ze elkaar nog eens tegen zouden komen, wilde niet te lang stil blijven staan bij het incident.

"Ik scoorde een punt, maar volgens mij telde hij niet", grapte Williams. "Maar toch, uiteindelijk maakte het niets uit, want Samantha was gewoon beter. Zij is ook echt de terechte winnares hier."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl