NOS NieuwsAangepast

Zwaar onweer trekt over Nederland

Het zware onweer dat zaterdagavond over het land trok, heeft vooral in de regio Utrecht voor overlast gezorgd.

Tussen Utrecht en Driebergen-Zeist rijden geen treinen doordat bij Bunnik een boom vlak voor een trein op het spoor belandde. De trein en de bovenleiding zijn beschadigd. De tachtig passagiers kwamen met de schrik vrij, niemand raakte gewond. Ze zijn met bussen verder vervoerd. Ook tussen Den Dolder en Soest rijden geen treinen door een versperring.

Op de snelwegen bij Utrecht stopten automobilisten op de vluchtstrook. Ze durfden niet verder te rijden in de stromende regen. In de regio waren tientallen meldingen van stormschade en wateroverlast.

Code oranje

Het KNMI waarschuwde aan het begin van de avond voor extreem weer. Het instituut kondigde code oranje af voor zwaar onweer in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland en Flevoland.

In die provincies trekken zeer pittige buien over, zegt het KNMI. Ook kunnen er zware windstoten voorkomen. Tegen 20.30 uur telde het KNMI op sommige plaatsen 800 bliksemflitsen per 5 minuten. Er zijn meldingen van flinke hagelstenen.

Zeeland

Het onweer kwam in Zeeuws-Vlaanderen het land binnen en trekt weg naar het noordoosten. Een ooggetuige in Terneuzen zei dat de hagel veel schade heeft aangericht aan geparkeerde auto's. Ook sneuvelden ruiten en serres en zijn straten ondergelopen.

Het treinverkeer van en naar Zeeland is verstoord. Tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke rijden geen treinen door blikseminslag. Reizigers worden over het traject met bussen vervoerd en moeten rekening houden met een vertraging van 30 tot 60 minuten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl