NOS NieuwsAangepast

Bomaanslag New Delhi eist tien levens

In de Indiase hoofdstad New Delhi zijn bij een bomaanslag op het hooggerechtshof ten minste tien doden gevallen. Tientallen mensen raakten gewond. De bom zat in een koffer bij het eerste checkpoint van de beveiliging.

Op het moment dat de bom afging stonden er meer dan honderd mensen in de rij voor een pasje. Direct na de aanslag is iedereen in het gebouw geëvacueerd.

Opgeëist

Een extremistische groep genaamd Harkat-ul Jihad Islami heeft de aanslag opgeëist, maar de politie vindt het nog te vroeg om vast te stellen wie er verantwoordelijk is. De terreurgroep, afgekort Huji, zou banden hebben met al-Qaida en wordt beschuldigd van meer aanslagen in het verleden in India, Pakistan en Bangladesh.

Het is de tweede aanslag bij het gebouw in vijf maanden. Op 25 mei was er ook een explosie door een autobom, maar de aanslag mislukte. De bom ontplofte op het parkeerterrein van het hooggerechtshof.

Mumbai

De aanslag was de eerste terreurdaad in India sinds de serie van drie bomaanslagen in Mumbai op 13 juli. Daarbij kwamen 26 mensen om het leven.

In 2008 werd Mumbai opgeschrikt door een grootschalige terreuractie in het Taj Mahal-hotel, waarbij meer dan 150 mensen omkwamen, onder wie ook veel buitenlanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl