NOS NieuwsAangepast

Peter R. de Vries stopt met zijn programma

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries stopt in juni volgend jaar met zijn tv-programma. Hij begon het programma in 1995 en was actief als presentator en hoofdredacteur.

Het programma dat "onderzoekt, ontmaskert, aanklaagt en verdedigt" kwam diverse keren met belangrijke onthullingen, onder meer over de Puttense moordzaak, waarvoor onschuldigen waren veroordeeld.

Affaires

De Puttense zwagers Wilco Viets en Herman du Bois werden voor de moord op een stewardess tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld. De Vries besteedde in tientallen uitzendingen aandacht aan de zaak, wat leidde tot Kamervragen en tot heropening van de zaak. De zwagers kwamen in 2000 vrij.

In 2003 zond De Vries een interview uit met Charlie da Silva, voormalig lijfwacht van topcrimineel Klaas Bruinsma. Da Silva zei dat de verloofde van prins Johan Friso, Mabel Wisse Smit, regelmatig op de boot van Bruinsma was geweest. Dit leidde er toe dat de regering geen toestemmingswet indiende voor het huwelijk tussen prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit. Doordat het paar zonder toestemming van de Staten-Generaal trouwde, verloor Johan Friso zijn rechten op de troon.

Voor zijn uitzending over Joran van der Sloot kreeg De Vries een internationale Emmy Award. De Vries had een vriend van Van der Sloot zo ver gekregen dat hij met een verborgen camera in zijn auto opnamen van de twee mannen kon maken, terwijl de vriend Van der Sloot liet vertellen over de verdwijning van het Amerikaanse meisje Natalee Holloway. De aflevering trok een recordaantal van 7,2 miljoen kijkers en werd ook in de VS uitgezonden.

Toekomst

De misdaadjournalist zegt dat hij stopt, omdat het programma een enorme wissel trekt op zijn leven. Hij wil zichzelf "meer lucht" geven.

Wat hij gaat doen als zijn programma is afgelopen weet De Vries nog niet. Hij wil eerst het seizoen afsluiten en ondertussen nadenken. Hij blijft werken en mogelijk ook op tv te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl