NOS NieuwsAangepast

Dodental door orkaan in Japan loopt op

Het dodental in Japan als gevolg van orkaan Talas is opgelopen tot zeker 25. Er worden nog 53 mensen vermist in het zuidwesten en westen van het land.

Hoewel Talas aan land al was afgezwakt tot een tropische storm, zijn door harde windstoten en zware regenval toch veel huizen verwoest of onder water gezet. Door modderstromen zijn wegen, bruggen en treinrails weggeslagen, waardoor een paar duizend mensen gestrand zijn.

"We doen er alles aan om mensen te redden en de vermisten te vinden", zei premier Noda, die net een dag op zijn post zat toen de orkaan toesloeg.

Wakayama

Japan wordt regelmatig getroffen door orkanen (in Azië een tyfoon genoemd) en tropische stormen, maar dit was de gevaarlijkste sinds 2004. Toen waren er 98 doden en vermisten.

De meeste slachtoffers vielen dit weekeinde in de prefectuur Wakayama. Volgens een woordvoerder van de plaatselijke overheid zijn daar 17 mensen omgekomen en worden 28 personen vermist.

Het noordwesten van Japan, dat nog steeds aan het herstellen is van de verwoestende tsunami, is het natuurgeweld ditmaal bespaard gebleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl