NOS SportAangepast

Supersnelle Pearson grijpt goud

Sally Pearson heeft op fantastische wijze de wereldtitel op de 100 meter horden veroverd.

De Australische bleef in Daegu met 12,28 slechts 0,07 verwijderd van wereldrecord, dat al 23 jaar in handen is van de Bulgaarse Yordanka Donkova.

De 25-jarige Pearson werd op de Olympische Spelen in Peking al tweede, maar was op WK's tot nu toe nog niet succesvol. Ditmaal verkeerde ze echter in topvorm en dat liet ze in de halve finales al zien met een supersnelle 12,37.

In de finale deed Pearson er nog een schepje bovenop en in een feilloze race snelde ze naar de vierde tijd ooit. De Amerikaansen Danielle Carruthers en Dawn Harper pakten zilver en brons.

Tsjitsjerova klopt Vlasic

Hoogspringster Blanka Vlasic slaagde er in Zuid-Korea niet in haar titel te te prolongeren. De Kroatische, die niet geheel fit was maar toch in actie wilde komen, moest met zilver genoegen nemen.

Anna Tsjitsjerova ging met het goud aan de haal. De Russin kwam net als Vlasic tot een hoogte van 2,03 meter, maar had daar minder pogingen voor nodig. Pas op 2,05 meter ging de 29-jarige Tsjitsjerova voor het eerst in de fout.

Op de 4x400 meter ging de wereldtitel zoals verwacht naar Amerika. Met 3.18,09 waren Sanya Richards-Ross, Allyson Felix, Jessica Beard en Francena McCorory een klasse apart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl