NOS VoetbalAangepast

Oranje boekt zege met recordscore

Het Nederlands elftal heeft in het EK-kwalificatieduel met San Marino in Eindhoven gedaan wat het aan zijn stand verplicht is.

De nummer één van de wereld klopte de nummer laatst met 11-0, een recordscore in de historie van Oranje.

Doordat in dezelfde groep Hongarije won van Zweden, staat Nederland nu op beide landen zes punten voor.

De voetbalshow die Oranje ten beste gaf in de beginfase leverde drie goals op. Robin van Persie scoorde na een perfecte pass van Mark van Bommel, Wesley Sneijder trof doel met een afstandsschot en John Heitinga met een kopbal.

Na de 3-0 stokte de machine even en tot aan de rust werd er ondanks een handvol kansen niet meer gescoord.

Wervelend spel

Na de pauze pakte Oranje de draad weer op met vaak wervelend spel. Een vloeiende aanval via Van Persie en Klaas-Jan Huntelaar leidde tot de 4-0 van Dirk Kuijt, waarna een combinatie tussen dezelfde spelers de 5-0 van Huntelaar opleverde.

Van Persie tekende voor de 6-0 na een weergaloze actie van Sneijder en de 7-0 uit de rebound nadat Huntelaars schot was gestopt. Vervolgens maakte Huntelaar op aangeven van Kevin Strootman zijn tweede goal en Van Persie zijn derde en vierde.

Sneijder zorgde er met een diagonaal schot voor dat het record uit 1912 (9-0 tegen Finland) en 1972 (9-0 tegen Noorwegen) uit de boeken verdween, waarna de elf werden volgemaakt door invaller en debutant Georginio Wijnaldum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl