NOS NieuwsAangepast

Berlusconi slachtoffer van afpersing

De Italiaanse politie heeft een zakenman gearresteerd die jonge meisjes zou hebben betaald om seks te hebben met Silvio Berlusconi. De man wordt samen met zijn vrouw verdacht van chantage van de premier.

De zakenman had in 2009 al toegegeven dat hij ongeveer dertig meisjes had betaald om Berlusconi te vermaken bij de vermaarde feestjes in zijn villa's. Volgens hem wist Berlusconi hier niets vanaf. Een van de prostituees kwam in 2009 zelf met het verhaal naar buiten.

Volgens de aanklager heeft de man Berlusconi gedwongen om zijn juridische onkosten en huisvesting te betalen in ruil voor zijn medewerking aan een onderzoek naar de zaak. Het zou gaan om een bedrag van een half miljoen euro.

Slachtoffer

Het bedrag moest verzekeren dat de man het op een akkoord met justitie zou gooien en het niet op een openbare rechtszaak zou laten aankomen.

Berlusconi zelf is geen verdachte in de zaak, maar wordt beschouwd als het slachtoffer. Maar volgens Berlusconi is dat niet juist. Hij zou alleen een gezin hebben geholpen dat in financiële nood verkeerde. "Ik hielp een wanhopige man zonder daarvoor iets terug te vragen. Dat is nou eenmaal hoe ik ben, en niets zal dat veranderen", zei de premier in een interview met het Italiaanse tijdschrift Panorama over de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl