NOS SportAangepast

Schippers niet in finale 200 meter

Dafne Schippers is er op de WK atletiek in Daegu op de 200 meter niet in geslaagd haar fantastische optreden in de series een passend vervolg te geven in de halve finales.

De pas negentienjarige Utrechtse kwam in haar race met 22,92 niet verder dan de vijfde tijd en werd daarmee uitgeschakeld.

Voor Schippers was het de eerste keer dat ze een 200 meter liep buiten een meerkamp om. Haar beste tijd liep ze eerder dit jaar tijdens de zevenkamp in Götzis: 22,90.

In de halve finales ging Schippers lang mee met de toppers, maar op de laatste vijftig meter verkrampte ze en zakte ze van de derde naar de vijfde plaats. De beste twee van elke race en de twee tijdsnelsten bereikten de finale.

Schippers verbetert record Vader

Schippers had zich in Daegu op weergaloze wijze geplaatst voor de halve finales. Ze liep met 22,69 het stokoude Nederlands record van Els Vader uit de boeken.

Vader kwam op 2 augustus 1981 tot een tijd van 22,81. Dertig jaar later dook Schippers daar ruim onder en werd ze eerste in haar serie, nog voor regerend wereldkampioene Allyson Felix. Veronica Campbell-Brown was het snelst: 22,46.

Met haar tijd voldeed Schippers ook aan de olympische limiet voor de Spelen van volgend jaar in Londen, die op 22,70 staat.

Hak stelt teleur

Op de 800 meter stelde Yvonne Hak ernstig teleur. De winnares van het zilver op de EK van 2010 gaf haar teleurstellend verlopen seizoen een passend vervolg met de laatste plaats in haar serie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl