NOS NieuwsAangepast

Gezinsleden Kadhafi in Algerije

De echtgenote en drie kinderen van de verdreven Libische leider Kadhafi zijn in Algerije. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Algiers gaat het om de vrouw van Kadhafi, Sofia, zijn dochter Aisha en zijn zoons Hannibal en Mohammed.

Ze zouden maandagochtend om kwart voor negen Algerije zijn binnengekomen. De Libische opstandelingen noemen het een daad van agressie dat Algiers Kadhafi's familie onderdak biedt en zullen om uitlevering vragen. Algerije is het enige buurland van Libië dat de Nationale Overgangsraad (NTC) nog niet heeft erkend als wettige regering.

Ondergedoken

Waar Kadhafi zelf is, is nog steeds onduidelijk. Sinds juni is hij niet meer in het openbaar gezien. Het Italiaanse persbureau Ansa meldt dat hij ondergedoken zit in Bani Walid, zo'n honderd kilometer ten zuidoosten van de Libische hoofdstad Tripoli.

Het persbureau baseert zich op diplomatieke bronnen in Libië. Kadhafi zou in het gezelschap zijn van zijn zoons Saadi en Saif al-Islam.

Zoon dood

De rebellen zeggen dat ze Kadhafi's zoon Khamis waarschijnlijk zondag hebben gedood bij gevechten in het zuiden van het land. Vier maanden geleden kwam Kadhafi's jongste zoon Saif al-Arab om het leven bij een NAVO-bombardement op het hoofdkwartier van Kadhafi in Tripoli.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl