NOS NieuwsAangepast

Irene afgezwakt tot tropische storm

Irene is geen orkaan meer. Ze gaat in haar koers langs de Amerikaanse oostkust verder als tropische storm. Dat heeft het National Hurricane Center bekendgemaakt.

Irene heeft inmiddels aan zeker acht mensen het leven gekost. Ongeveer drie miljoen Amerikaanse huishoudens en bedrijven aan de oostkust zitten zonder stroom. Met name de staten North Carolina en Virginia zijn getroffen.

Irene bereikte vanmiddag voor de tweede keer het vasteland. Dat gebeurde bij New Jersey met windsnelheden van 130 kilometer per uur. Gisteren raakte Irene de oostkust van de VS al bij North Carolina.

Noodtoestand

De tropische storm trekt nu langzaam verder naar het noorden. De grote steden aan de oostkust zijn binnen enkele uren aan de beurt. Vooral Philadelphia, Washington D.C. en New York maken zich op voor Irene. In zeven staten langs de oostkust geldt de noodtoestand.

In de stad Philadelphia in Pennsylvania wordt gewaarschuwd dat er mogelijk twee weken geen elektriciteit zal zijn. In New York wordt er vooral gevreesd voor overstromingen in het laaggelegen Manhattan en andere delen van de stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl