NOS WielrennenAangepast

Van Vleuten verovert wereldbeker

Wielrenster Annemiek van Vleuten is winnares geworden van de wereldbeker.

De 28-jarige Wageningse won in Bretagne de afsluitende Grand Prix de Plouay, waardoor ze haar leidende positie in het klassement niet in gevaar zag komen.

In de 114,6 kilometer lange koers pareerde Van Vleuten in de slotfase een aanval van Evelyn Stevens, waarna ze zich ontdeed van de Britse en met een voorsprong van drie seconden finishte. Marianne Vos eindigde als derde op 0.46 van haar ploeggenote en werd tweede in de wereldbekerstand.

Voor Van Vleuten was het de derde zege in de wereldbekercyclus. De renster van Nederland Bloeit schreef ook al de Ronde van Vlaanderen en de koers in het Zweedse Vergara op haar naam.

Weggecijferd

Van Vleuten was verrukt over het hoogtepunt in haar wielerloopbaan. "Vorig jaar won ik geen enkele wedstrijd in de wereldbeker, dit jaar drie en het eindklassement!"

"Marianne en ik konden allebei winnen hier in Plouay en dat maakte het voor de concurrentie lastiger. Marianne heeft zich voor mij weggecijferd toen Emma Pooley was weggereden. Daardoor zat ik bij de aanval van Stevens nog fris en kon ik mee springen. Geweldig om zo het klassement te winnen natuurlijk. Hopelijk kan de tandem Vos-Van Vleuten bij de WK in Kopenhagen eind september opnieuw toeslaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl