NOS NieuwsAangepast

Noodweer treft groot deel van Nederland

Het oosten en noorden van het land hebben last gehad van noodweer.

Tussen Winterswijk en Lichtenvoorde reed een trein tegen een boom en raakte daardoor zwaar beschadigd. De boom was door het noodweer op de rails gevallen. Niemand raakte gewond en de passagiers zijn door bussen opgehaald.

Tussen Zutphen en Winterswijk was tot de avond geen treinverkeer mogelijk. Ook reden er geen treinen tussen Zutphen en Apeldoorn, doordat er een boom op het spoor lag.

File

Op de A7 bij Joure ontstond een lange file tot de bliksem er in twee auto's insloeg. Daarbij vielen geen gewonden, maar het verkeer kwam stil te staan en veel mensen durfden hun auto niet meer uit. Ook zit er een gat in de weg.

Het KNMI gaf eerder vandaag code oranje af voor Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Die waarschuwing is ingetrokken. Wel wordt gewaarschuwd voor onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten.

Door een harde windvlaag stortte het dak van een varkensstal in het Twentse Bentelo in. Zeker tien dieren kwamen daarbij om het leven.

Blikseminslag

Ook vanochtend hadden grote delen van Nederland ook te maken met zware onweersbuien. Op meerdere plaatsen werd het treinverkeer ontregeld door blikseminslag. Tussen Weesp en Almere reden daardoor helemaal geen treinen. Rond Eindhoven reden minder treinen door een seinstoring, mogelijk ook door blikseminslag.

Het spoor tussen Breda en Tilburg werd gehinderd doordat een boom op de rails was gevallen. Tussen Amersfoort en Zwolle reden tot een uur of drie vanmiddag minder treinen door koperdiefstal. Bij Nunspeet waren kabels gestolen over een stuk van drie kilometer.

Ook Schiphol had last van het slechte weer. Een vliegtuig week uit naar het vliegveld van Maastricht.

Pikzwart

Op enkele plaatsen heeft het hard geregend met hevig onweer. In onder meer Amsterdam was vanochtend de lucht volgens de lokale zender AT5 pikzwart. Ook RTV Rijnmond, RTV West (regio Den Haag), Omroep Zeeland en Omroep Brabant melden blikseminslagen en wateroverlast.

De zware buien waren er ook oorzaak van dat sommige radiozenders via de FM enige tijd slecht konden worden ontvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl