NOS NieuwsAangepast

Grote misbruikzaak in Zweden

In Zweden is een man opgepakt die wordt verdacht van seksueel misbruik met tientallen minderjarigen. Hij zit al sinds april vast, maar de arrestatie is nu pas bekendgemaakt.

De verdachte zou een 15-jarig meisje hebben verkracht en zou hebben betaald voor seks met 13 andere minderjarigen. Eén van de meisjes diende een aanklacht in tegen de man.

Pseudoniemen

Op basis van de gegevens in de computer van de 41-jarige man, denkt de politie dat hij nog 35 andere meisjes heeft misbruikt. Hun identiteit is nog niet vastgesteld. Volgens Zweedse media zou het gaan om meisjes tussen de 7 en 18 jaar oud.

De verdachte zocht contact met de meisjes via internet en gebruikte daarvoor verschillende pseudoniemen. De man gebruikte websites als Facebook, snyggast.se en kamrat.se.

De politie gaat e-mails sturen naar zo'n 800 adressen die in de computer van de man zijn gevonden. Op deze manier hoopt de politie in contact te komen met eventuele slachtoffers.

Veroordeling

Degenen die zijn benaderd door de man wordt verzocht contact op te nemen met de politie. De politie heeft daarom drie aliassen van de man vrijgegeven, in de hoop het onderzoek te versnellen.

De man, die uit de omgeving van Stockholm komt, is eerder veroordeeld voor mishandeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl