NOS NieuwsAangepast

Wereldbeeld totaal veranderd na 9/11

Alles zou anders worden na 11 september 2001. Hoe precies, dat wisten we een dag later nog niet, maar dat de aanslagen de wereld zouden veranderen, was duidelijk. Maar ís er iets veranderd, tien jaar later? En wat dan precies? De NOS vroeg het u. Het verhaal van Dirk Dijkstra.

Tien jaar terug zag mijn wereld er heel anders uit dan nu, ik was nieuwsverslaafd kun je wel zeggen. Tijdens het werk en in mijn vrije tijd moest ik, als het een beetje kon, elk bulletin volgen. Ik wilde alles weten wat er zich op het wereldtoneel afspeelde.

Die bewuste middag was ik aan het werk en met het bericht over de aanslag op de Twin Towers stond op dat moment de wereld voor mij stil! De eerste dagen leef je natuurlijk nog in een roes van verslagenheid. Je wilt elk nieuws dat er boven komt plaatsen in het wereldbeeld dat er tot dan toe bij je bekend was. Een wereldbeeld gevormd door de media die je altijd hoog geacht hebt en door de opvoeding die je gehad hebt waar normen en waarden, waarheid en rechtvaardigheid zeer belangrijk waren.

Ik kan u dit zeggen, in al die jaren is mijn kijk op de wereld totaal veranderd. Het nieuws dat gebracht wordt door welke MSM (Mainstream Media) dan ook, wordt dusdanig gemanipuleerd dat het onzettend moeilijk is om met inachtneming van mijn normen en waarden, waarheid en rechtvaardigheid nog enig vertrouwen te hebben in diezelfde MSM.

Overheid

Voor 9/11 ging ik er vanuit dat de overheid het beste voor heeft met zijn burgers, na 9/11 heb ik daar ernstige twijfels over. Voor 9/11 stond het koningshuis bij mij in hoog aanzien. Na 9/11 is dat wel veranderd. Voor 9/11 had ik een duidelijk positieve mening over de Amerikaanse positie in de wereld, nu is die mening heel wat negatiever.

Mijn idee is dat de wereld er een heel stuk grimmiger op is geworden en dat de climax nog lang niet is bereikt, zelfs niet of juist niet nu Osama bin Laden is geëlimineerd.

Heeft 9/11 uw leven drastisch veranderd? Of juist niet? Mail uw verhaal naar de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl