NOS NieuwsAangepast

Vakbond Defensie deelt kleding uit

De Vakbond voor Defensiepersoneel VBM/NOV deelt kleding uit aan militairen. Volgens de bond stelt Defensie zelf niet genoeg uitrustingen beschikbaar voor militairen in opleiding.

De voorzitter van de vakbond voor Defensiepersoneel VBM/NOV, Jean Debie, zegt dat het probleem al sinds 2008 bekend is, maar dat Defensie niet in staat is om aankomende militairen fatsoenlijk te kleden. Het gaat om honderden mensen van alle rangen binnen het leger, die maanden moeten wachten op een goede basisuitrusting.

Debie noemt het vreemd dat van leden van Defensie wordt verwacht dat ze aan de tenuevoorschriften voldoen, maar dat Defensie ze daar niet de juiste kleding voor geeft.

Blessures

Volgens Debie kan het trainen zonder juiste uitrusting blessures opleveren: "Heb je geen gevechtslaarzen, moet je op gympen lopen door de hei, dan heeft dat snel consequenties voor je enkels en voor je knieën."

De bond heeft een inzamelingsactie gehouden onder oud-militairen en soldaten die schoenen, sportkleding, sokken en uniformen over hebben. Inmiddels zijn er twee kleine vrachtwagens vol spullen geleverd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl