Boasson Hagen wint in Hamburg

Edvald Boasson Hagen heeft de zestiende editie van de Vattenfall Cyclassics op zijn naam geschreven.

De Noor was na 216 kilometer de snelste van een groep van een man of dertig. Gerald Ciolek (Quick-Step) werd tweede, Borut Bozic (Vacansoleil-DCM) werd derde.

Op 25 kilometer van de streep werd de laatste vroege vluchter (Pavel Broett) ingerekend, waarna de voorbereidingen op de haast traditionele massasprint kon beginnen. Die sprint kwam er ook, maar was niet massaal.

Tijdens de laatste beklimming van de Waseberg scheurde het peloton in twee stukken uiteen, waardoor van flink wat topsprinters de kansen verkeken waren. Thor Hushovd (Garmin-Cervélo), Michael Matthews (Rabobank), Denis Galimzjanov (Katjoesja) en André Greipel (Omega Pharma-Lotto) hadden de slag gemist.

Tjallingii probeert kunststukje

Namens Rabobank zaten Lars Boom en Maarten Tjallingii in de voorste groep en Vacansoleil-DCM was vertegenwoordigd met Björn Leukemans en Marco Marcato.

Beide ploegen hadden een kunststukje in de laatste kilometer op het oog. Boom ging dreigend in het wiel zitten van Marcato, maar aan de andere kant van de weg nam Tjallingii de benen. De Rabobank-man wist een gaatje te slaan, maar kon het Team Sky-treintje geen loer draaien.

Boasson Hagen ging vervolgens al vroeg aan, leek even te haperen, schakelde bij, maar had nog genoeg over om Ciolek voor te blijven. De Noor had dit jaar ook al de Eneco Tour gewonnen en twee etappes in de Ronde van Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl