NOS NieuwsAangepast

Agent schiet op verdachten in Rotterdam

In Rotterdam zijn vannacht drie mannen aangehouden na een achtervolging door de politie. Daarbij is één keer gericht geschoten.

De politie was na een melding van een mogelijke schietpartij op het Hudsonplein op zoek naar een auto. Agenten zagen die rijden op het Weena.

Toen de politie de auto wilde aanhouden, ging die ervandoor. Tijdens de achtervolging raakten diverse auto's en een bus van de RET beschadigd.

Gewond

Uiteindelijk gingen de verdachten er op de Heemraadssingel rennend vandoor. Daarop loste de politie een waarschuwingsschot en een gericht schot. De drie mannen konden daarna worden aangehouden.

Eén verdachte is gewond aan zijn hand, maar het is onduidelijk of hij door een politiekogel is geraakt.

Beledigd

De politie hield ook nog een vierde persoon aan: een omstander negeerde instructies van de politie en beledigde een agent.

Er wordt nog onderzocht wat er precies op het Hudsonplein is gebeurd en of de arrestanten daarbij betrokken waren.

Heerlen

Ook in Heerlen heeft de politie vannacht het vuur geopend op een verdachte. Hier kwam om 06.00 uur een melding van een inbraak binnen.

Toen de politie een verdachte man wilde aanhouden, vluchtte die weg door de bosjes. Een agent opende daarop het vuur, maar de man wist te ontkomen.

Een politiehelikopter speurde tevergeefs naar de man, maar de politie kon wel een tweede verdachte arresteren in de buurt van de inbraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl