NOS NieuwsAangepast

FNV Bouw sceptisch over plan Kamp

FNV Bouw is sceptisch over het voorstel van minister Kamp. Voorzitter John Kerstens vindt het niet goed genoeg voor de mensen met zware beroepen.

Minister Kamp zegt dat wordt bekeken of mensen met een laag inkomen tussen hun 62ste en 64ste extra geld toegespeeld kunnen krijgen. Dat geld moeten ze dan sparen, waardoor de overgang naar het pensioen makkelijker wordt.

Niet over de streep

"Een bouwvakker begint op zijn 16de, 17de met werken. Hij gaat momenteel rond zijn 60ste, 61ste vervroegd met pensioen. Als de oplossing van de minister is dat de bouwvakker twee jaar langer moet doorwerken om een fatsoenlijke AOW te krijgen, dan trekt hij ons daarmee niet over de streep", zei Kerstens in het Radio 1 Journaal.

Kerstens zegt wel blij te zijn met de erkenning van Kamp dat hij nog iets extra's moet doen voor mensen met zware beroepen die op jonge leeftijd beginnen met werken.

Vergelijkbaar niveau

De voorzitter benadrukte dat het voor FNV Bouw cruciaal is dat de mogelijkheid blijft bestaan om in de toekomst vanaf 65 jaar AOW te krijgen tegen een vergelijkbaar niveau als nu.

"Ik zeg wel eens: het mag de bouwvakker een pilsje schelen, maar een hele krat is even iets te gek", aldus Kerstens.

Moonwalk

De grootste bond van vakcentrale FNV, Bondgenoten, is en blijft tegen het door hen betitelde casinopensioen. Leden van Bondgenoten wezen het pensioenakkoord maandag in een referendum met overgrote meerderheid af.

FNV Bondgenoten zegt dat de minister "een moonwalk doet": hij beweegt wel, maar blijft toch op zijn plaats. Volgens de bond doet hij geen echte concessie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl