NOS NieuwsAangepast

Lowlands alert op noodweer

Muziek- en cultuurfestival Lowlands in Biddinghuizen gaat ondanks het drama op Pukkelpop gewoon door. "Het festival vindt normaal doorgang. De weersvoorspellingen voor de komende dagen zien er gunstig uit. Het zal niet volledig droog blijven, maar noodweer wordt niet voorspeld", aldus een woordvoerder.

Ook op het Lowlandsterrein regende het gisteren. Hoewel het festival nog niet begonnen is, staan er toch al veel mensen op de nabijgelegen camping. Er was gisteren zelfs besloten de camping vier uur eerder te openen vanwege de toestroom.

De regenbui zorgde volgens de organisatie echter niet voor grote overlast.

Apparatuur stuk

Of alle acts aanwezig zullen zijn, is nog wel de vraag. Lowlands en Pukkelpop kennen traditioneel een grote overlap en sommige bands werden in Hasselt getroffen door het noodweer. Zo is van de Amerikaanse band Smith Westerns alle apparatuur kapot.

"Op dit moment zijn er nog geen afzeggingen van acts die op Pukkelpop optraden en later deze week op Lowlands staan", liet de organisatie gisteren weten. "Lowlands heeft geen contact opgenomen met haar Belgische collega's om de druk aldaar niet verder te vergroten."

Stilgestaan

Voor de 19de editie van Lowlands zijn 55.000 kaarten verkocht. Op het programma staan onder meer Arctic Monkeys, De Jeugd van Tegenwoordig en het Residentie Orkest.

Lowlands besteedt vandaag aandacht aan het drama op Pukkelpop. Als het festival vanmiddag begint, wordt er in alle tenten kort stilgestaan bij de slachtoffers. Ook schrijft de festivalkrant over het drama.

Overlast viel mee

In Nederland viel het gisteravond mee met het extreme weer. In Limburg veroorzaakten hoosbuien wel overlast en ook uit het zuidoosten van Brabant kwamen meldingen van stormschade.

Vooral de gemeente Valkenburg is getroffen, daar liepen vooral kelders onder water. De brandweer kreeg tussen de honderd en honderdvijftig telefoontjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl