NOS NieuwsAangepast

Nieuwe schietpartij in Zuid-Israël

Bij Eilat in Israël zijn bij nieuwe beschietingen zeker twee mensen zwaargewond geraakt. Het schieten begon tijdens een persconferentie van minister van Defensie Barak bij de plaats van de aanslagen van eerder op de dag.

Bij die eerdere aanslagen door zwaargewapende mannen zijn bij Eilat, in het zuiden van Israël, zeven Israëliërs om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt. De schutters zouden uit de Gazastrook komen.

Israël heeft in reactie op de eerdere aanslagen bij Eilat een luchtaanval uitgevoerd op het zuiden van de Gazastrook. Volgens een militante Palestijnse groepering is daarbij hun leider gedood. Ook vier andere leden van de groep zouden zijn omgekomen.

Israël heeft bevestigd dat er een aanval op de stad Rafah is geweest. Minister Barak had na de aanslagen al gezegd dat de daders volgens hem uit de Gazastrook kwamen en dat er een vergeldingsactie zou komen.

Automatische wapens

Zwaarbewapende mannen voerden vandaag bij Eilat aanvallen uit op een bus en een auto. Volgens de lokale radio werd de bus gevolgd door een auto. Enkele mannen zouden zijn uitgestapt en met automatische wapens het vuur op de bus hebben geopend. Militairen die op het incident afkwamen, werden beschoten. Ook ontploften er bommen. De aanvallers zouden bij de schotenwisseling zijn gedood.

Kort daarna zou in dezelfde omgeving een auto zijn beschoten met een raket.

Hamas

Een woordvoerder van Hamas, de organisatie die de leiding heeft in de Gazastrook, ontkende eerder dat Hamas iets met de aanslag te maken heeft. Wel zei hij dat hij respect heeft voor de daders, omdat ze Israëlische soldaten hebben aangevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl