NOS NieuwsAangepast

NS'ers laten gewonde vrouw achter

De spoorwegpolitie heeft drie NS-medewerkers aangehouden en verhoord nadat ze twee weken geleden een gewonde vrouw naast het spoor hadden laten liggen. Ze vonden haar, belden een ambulance en nog voor deze er was, vertrokken ze met hun trein. De vrouw overleed later aan haar verwondingen.

"Die mevrouw lag daar en de trein was alweer weg toen de hulpverlening arriveerde. Dat vonden wij vreemd, dus wilden wij zeker weten wat er gebeurd was. Daarom hebben wij de drie medewerkers aangehouden en verhoord", zei KLPD-woordvoerder Ed Kraszewski in het Radio 1 Journaal.

Strafrechtelijk

Ook werd de doodsoorzaak onderzocht. "Daaruit bleek dat de vrouw hoe dan ook was overleden, ook al waren er meteen al ambulances bij geweest. Ze was niet meer te redden, helaas", zei Kraszweski.

"Het Openbaar Ministerie heeft daarom in overleg met de spoorwegpolitie de zaak afgesloten, omdat er de medewerkers strafrechtelijk niets kan worden verweten."

De precieze oorzaak van de verwondingen van de vrouw weet Kraszewski niet: "We gaan er vanuit dat de vrouw onder een trein is gekomen, maar dat weten we nog niet honderd procent zeker."

NS

Een woordvoerder van de NS noemt het voorval "schokkend". De NS is een intern onderzoek naar de zaak gestart. De organisatie voert gesprekken met de drie medewerkers. Ze worden niet geschorst, maar "vrijgesteld van dienst" voor het onderzoek en verwerking van het incident.

Jaarlijks zijn er zo'n 220 tot 250 incidenten met doden op het spoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl