Kleine zege Arsenal, Plzen verrast

Arsenal heeft in de eerste wedstrijd tegen Udinese in de play-offronde voor de Champions League een kleine thuiszege geboekt.

De verzwakte ploeg van coach Arsène Wenger moest genoegen nemen met 1-0. Theo Walcott scoorde al in de vierde minuut.

De thuisclub miste onder anderen Robin van Persie, Samir Nasri (beiden geschorst) en spelmaker Cesc Fabregas (vertrokken naar Barcelona).

Arsenal kwam op eigen veld nog goed weg ook tegen de verrassend sterke Italianen. Udinese kreeg vooral in de eerste helft een aantal prima kansen op een doelpunt. Dankzij de Poolse doelman Szczesny en de lat hield Arsenal de nul.

Scheidsrechter Kevin Blom deelde zes gele kaarten uit. Zijn eerste boeking, aan Joel Ekstrand van Udinese, gaf de Nederlandse arbiter al in de eerste minuut.

Plzen verrast

Het Tsjechische Viktoria Plzen nam bij FC Kopenhagen (1-3) een stevige optie op een startbewijs voor de groepsfase. Olympique Lyon won met dezelfde cijfers thuis van het Russische Roebin Kazan. Bate Borisov uit Wit-Rusland speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Sturm Graz uit Oostenrijk.