FC Twente leeft nog na gelijkspel

FC Twente heeft zijn eerste duel in de play-offs van de Champions League niet kunnen winnen.

Benfica leek in Enschede zelfs op weg naar een zege, maar Bryan Ruiz zorgde alsnog voor de 2-2.

Met vroeg storen zetten de Portugezen veel druk op de Twentse opbouw en daar had de thuisploeg het knap lastig mee. De eerste keer dat de ploeg uit Enschede zich los kon worstelen was het wel direct raak: Luuk de Jong liep zichzelf knap vrij en schoot de bal mooi in de verre hoek.

De mannen van coach Co Adriaanse dachten het heft in handen te hebben, maar stom balverlies van Wout Brama leidde de 1-1 in. Denny Landzaat had direct iets terug kunnen doen, maar stuitte op de doelman.

Ruiz slaat toe in de slotfase

Benfica had wat het wilde en kreeg zelfs nog meer: na een prachtige aanval over flink wat schijven tikte Nolito simpel de 2-1 binnen. De vice-landskampioen stond erbij en keek ernaar.

Na rust gooide Twente, met de uitstekend ingevallen Ola John, alle schroom overboord en dat leverde een heuse stormloop op. De Jong had uit een scrimmage kunnen scoren en Ruiz kreeg een enorme kans, maar steeds stond de keeper in de weg.

Twentes inzet was hartverwarmend, maar leek niets op te leveren. Tien minuten voor tijd was het echter toch raak. Met een knappe kopbal zorgde Ruiz alsnog voor de gelijkmaker.