NOS NieuwsAangepast

Politie Rotterdam schiet man neer

De politie in Rotterdam heeft een man van 28 neergeschoten die kort daarvoor betrokken was bij een schietpartij.

Even na zessen kreeg de politie een melding van een schietincident in Rotterdam-Zuid. Daarbij raakte niemand gewond. De schutter ging er met een tram vandoor, maar toen de politie die staande hield, bleek de verdachte er niet meer in te zitten.

Toen de 28-jarige verdachte ergens anders door de politie werd gesignaleerd, sloeg hij op de vlucht. Een agent schoot de man daarop in zijn rug. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en verkeert buiten levensgevaar.

In de straat van het incident kwamen zo'n driehonderd buurtbewoners bijeen, wat leidde tot wat duw- en trekwerk. Zeker 25 politieauto's hebben de straat afgezet. Voor zover bekend is het daarna rustig gebleven.

Zorgen over schietincidenten

Het incident komt aan het einde van een week waarin de politiebonden en de korpschefs hun zorgen uitten over het stijgende aantal incidenten waarbij mensen gewond raken of omkomen door politiekogels. Dit jaar waren er al negentien van zulke incidenten; in heel 2006 waren het er veertien.

Bij de schietincidenten zijn tot nu toe twee doden en negentien gewonden gevallen. De toename komt volgens de korpschefs en de bonden door het toegenomen geweld op straat en door de verruwing van de maatschappij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl