NOS NieuwsAangepast

De Jager niet in paniek door beurzen

Minister De Jager (Financiën) wil niet speculeren over nieuwe bezuinigingen naar aanleiding van de beurscrisis. Hij wacht eerst nieuwe berekeningen af van het Centraal Planbureau.

Het kabinet is nu bij elkaar voor de eerste vergadering sinds de vakantie. De komende weken moet het kabinet de overheidsbegroting voor volgend jaar in elkaar zetten.

De Jager zei dat Nederland er in vergelijking met veel andere eurolanden goed voorstaat, omdat hier eerder is ingegrepen. "Wij zitten aan de absolute top van de eurozone, dankzij de bezuinigingen en hervormingen die we hebben doorgevoerd." Volgens De Jager zijn de Haagse maatregelen op de beurzen goed gevallen.

Tussenstanden

De oppositie verweet premier Rutte deze week dat hij te weinig zichtbaar is, nu er op de financiële markten zoveel onrust is. De Jager benadrukte dat de ministers tijdens de beurscrisis veel contact hebben gehad en dat het niet helpt elke keer tussenstanden te geven.

Vice-premier Verhagen deed de kritiek van de oppositie af als "ketelmuziek". De situatie van Nederland is heel anders dan die in Frankrijk of Groot-Brittannië, zei Verhagen. In die landen kwam de politieke top terug voor de financiële crisis en de rellen in Britse steden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl