NOS NieuwsAangepast

Dow Jones verliest weer 500 punten

De beurzen in New York hebben weer forse klappen opgelopen. De Dow Jones-index verloor ruim 520 punten op een slotstand van 10.719 een verlies van 4,6 procent.

Zorgen over de Europese schuldencrisis beheersen opnieuw de markten en zetten vooral de financiële fondsen op verlies. Vandaag waren er in het bijzonder veel zorgen over de Franse banken die in Parijs allemaal tussen de 10 en 20 procent verloren.

De Franse banken hebben veel Grieks schuldpapier en gevreesd wordt dat dat mogelijk in een aanleiding kan zijn voor een afwaardering van de Franse kredietwaardigheid. De Franse president Sarkozy onderbrak zijn vakantie. Hij wil het Franse begrotingstekort versneld terugdringen.

Kredietbeoordelaars

De verhalen over Frankrijk werden door de drie kredietbeoordelaars weliswaar tegengesproken, maar dat kon de angst bij de beleggers niet wegnemen. Bank of America was met een verlies van 8,4 procent de grootste daler. Branchegenoten Citigroup en Morgan Stanley leverden 8 procent in, JPMorganChase hield de schade beperkt tot 4 procent.

Gisteren nog wonnen de beurzen in de VS wat terrein terug, na de zware verliezen van maandag. Fed-voorzitter Bernanke maakte bekend dat het stelsel van Amerikaanse centrale banken de rente voor twee jaar op het historische lage niveau van 0 tot 0,25 procent houdt. Maar van die opluchting was vandaag weinig meer over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl