NOS NieuwsAangepast

Meisje in Sydney had nepbom om nek

De bom die gisteren door een inbreker was vastgemaakt om de nek van een meisje in Sydney, was een nepbom. Het duurde tien uur om Madeleine Pulver uit haar benarde positie te bevrijden. Daarna ontdekte de Australische politie dat het geen echte bom was.

Volgens haar vader is Madeleine erg opgelucht dat alles achter de rug is. "Ze werd goedgehumeurd wakker. Ze is een beetje moe en heeft pijnlijke plekken, omdat ze dat verdomde apparaat urenlang op zijn plek moest houden", zei haar vader.

Urenlang gezelschap

Madeleines moeder bedankte alle hulpverleners die bij de reddingsactie betrokken waren: "Jullie waren een uitzonderlijke steun en troost voor mijn dochter gisteravond".

Haar vader voegde daar nog aan toe dat Madeleine vooral dankbaar was voor de aanwezigheid van agenten "die zonder zich zorgen te maken over hun eigen veiligheid" haar urenlang gezelschap hielden.

Jacht

Gisteren brak een gemaskerde man in bij een van de rijkste families van Australië. Binnen liep hij de 18-jarige dochter tegen het lijf en monteerde iets wat op een bom leek om haar nek.

Het meisje mocht van de inbreker de politie alarmeren maar niet te veel vertellen omdat hij anders de bom zou laten afgaan. Er wordt rekening mee gehouden dat de dader de familie wilde afpersen. Volgens lokale media zat er een briefje aan de nepbom waarin losgeld werd gevraagd.

De politie maakt nu jacht op de inbreker maar hebben tot nu toe nog geen spoor van hem gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl