NOS WielrennenAangepast

'Van Heeswijk bekent epo-gebruik'

Oud-wielrenner Max van Heeswijk heeft in een interview met NUSport bekend epo te hebben gebruikt.

De Limburger zou zich gedurende zijn carrière hebben vergrepen aan het verboden middel. Hij fietste onder meer bij Rabobank, US Postal en Discovery Channel.

Van Heeswijk, die in 2008 op 35-jarige leeftijd zijn carrière beëindigde, ontkent nu echter de bekentenis en ook het gebruik van doping. Hij neemt een advocaat in de arm.

Het vraaggesprek met een journalist van NUSport vond al op 17 juni 2011 plaats.

"Klopt niks van"

Van Heeswijk stelt nu dat hij nooit heeft gezegd epo te hebben gebruikt. "Dat hele verhaal, er klopt gewoon helemaal niks van", zei de oud-renner tegen de Limburgse zender L1. "Ik ga zeker een advocaat in de arm nemen."

NUSport laat weten dat het hele interview op schijf stond, maar dat Van Heeswijk zelf na afloop de schijf heeft afgepakt en weggegooid.

Armstrong

Van Heeswijk stond van 2003 tot en met 2006 onder contract bij de ploeg van Lance Armstrong. In 2004 droeg hij één dag de leiderstrui in de Vuelta en in 2005 won hij een rit in diezelfde ronde.

Het is het volgende hoofdstuk in de episode rondom dopinggebruik bij de Amerikaanse US Postal-ploeg van Lance Armstrong.

Eerder gaven onder anderen Floyd Landis en Tyler Hamilton al dopinggebruik toe in hun periode bij de equipe.

In de Verenigde Staten, waar het strafbaar is om overheidsgeld te gebruiken voor de handel in verboden middelen, loopt momenteel een federaal onderzoek naar de ploeg. US Postal is een overheidsinstantie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl