NOS VoetbalAangepast

Vooruitblik eredivisie: PSV

Met de aankoop van drie talentvolle jonge spelers, denkt PSV weer een gooi naar de titel te kunnen doen.

Kevin Strootman, Dries Mertens (beiden FC Utrecht) en Georginio Wijnaldum (Feyenoord) zijn de drie internationals, die de club weer het kampioenschap (en het zo gewenste Champions League-ticket) moeten bezorgen. Of de aankoop van de drie daarvoor voldoende is, moet echter blijken.

Mertens moet Dzsudzsák opvolgen

Strootman en Wijnaldum zijn aanvullingen op de selectie, terwijl Mertens de naar Anzji Machatsjkala vertrokken Hongaar Balázs Dzsudzsák moet doen vergeten. Of de kleine Belg daartoe in staat is moet blijken.

Dzsudzsák was immers behalve publiekslieveling ook goed voor minstens tien doelpunten en talloze assists per seizoen. Met zijn spel en vrije trappen wist hij menig verdediging tot wanhoop te drijven.

Sinds zijn debuut bij FC Utrecht maakte Mertens een ijzersterke indruk, maar over de laatste maanden in Utrechtse dienst waren de club en hijzelf niet écht tevreden.

Toegegeven; het hele team draaide niet en de ploeg liep een plaatsje in de play-offs voor de Europa League mis, maar dat Mertens zelfs een keer op de bank terecht kwam, was voor de Belg toch te gortig.

Misschien is het daarom juist het goede moment om het een stapje hoger te proberen. Mertens' kwaliteiten staan buiten kijf, het hogere podium wordt nu de test.

PSV logisch voor Strootman en Wijnaldum

Voor de andere twee nieuwelingen lijkt PSV niet meer dan een logische stap in hun carrière.

Op Strootman staat vooralsnog geen maat. Voor de winterstop speelde hij nog zijn wedstrijden op vrijdagavond voor Sparta Rotterdam, in januari werd hij overgenomen door FC Utrecht, debuteerde vlak daarna in Oranje en werd mede daardoor ingelijfd door PSV.

Vriend en vijand zijn het erover eens dat Strootman, in februari 21 geworden, een hele 'grote' kan worden.

Wijnaldum gaf bij zijn club Feyenoord aan toe te zijn aan iets nieuws. Volgens de jonge aanvallende middenvelder kon hij bij de Stadionclub niets meer leren en was een stap naar een andere (top)club een noodzakelijke.

Breedteversterkingen

Naast deze drie zomeraankopen, waar PSV in totaal ruim achttien miljoen euro voor heeft neer moeten leggen, kwamen er voorlopig nog twee spelers.

De negentien-jarige Nigeriaanse middenvelder Rabiu Ibrahim was transfervrij en tekende een meerjarig contract. Daarnaast trokken de Eindhovenaren ook nog de ervaren doelman Khalid Sinouh aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl